PRO-konference 10. oktober 2018

Sundheds- og ældreministeriet, Sundhedsdatastyrelsen og PRO-sekretariatet afholdt d. 10. oktober 2018 en internationale PRO-konference.

Formålet med konferencen var at præsentere den nuværende udvikling og implementering af PRO i det danske sundhedsvæsen. På konferencen var der 3 hovedoplæg med internationale erfaringer fra Storbritannien. Professor Nick Black, Lektor Joanne Greenhalgh og Professor Jose M. Valderas er alle nøglepersoner i implementeringen og brugen af PRO i Storbritannien.

Sidst på dagen blev der afholdt en paneldebat, hvor de tre internationale oplægsholdere deltog sammen med Nanna Skovgaard fra Sundheds- og ældreministeriet. Mogens Hørder fra Syddansk Universitet var ordstyrer. Ved konferencen fik danske PRO-projekter og -initiativer mulighed for at præsentere en poster. Abstracts for de enkelte posters blev samlet i en pjece, der blev delt ud ved konferencen, for at give en status på udviklingen af pro og synliggøre de projekter, der findes rundt omkring i Danmark.
Se billeder af posters
Se program for dagen (PDF)

Billeder og slides fra dagen

 Konference foto

Karen Marie Lyng, Sektionsleder i Sundhedsdatastyrelsen, byder kort velkommen og introducerer Camila Hersom, Formand for Danske Patienter. 

 Konference foto Camilla

 Camilla Hersom, Formand for Dansk Patienter, byder velkommen.

 Konference foto: Nick

Nick Black, Professor of health services research, Department of Health Services Research and Policy, London School of Hygiene and Tropical Medicine, UK – Præsenterer: Challenges for use of PRO measures exemplified by emergency admissions to hospital and dementia care.
Se slide: Nick Black – International PRO conference 2018 – Copenhagen (PDF)

 Konference foto  Joanne

Joanne Greenhalgh, Associate Professor, Sociology and Social Policy, University of Leeds, UK, Præsenterer: Interpretation and utilization of patient-reported outcome measures to improve patient care.
Se slide: Joanne Greenhalgh – International PRO conference 2018 – Copenhagen (PDF) 
          

 Konference foto: Jose

Jose M Valderas, Professor of health services and policy research, University of Exeter Medical School, UK.
Experiences from the clinical application of PRO in general practice.
Implications for national PRO initiatives from organisations of international collaboration –PROMIS, ICHOM and ISOQOL
Se slide: Jose M Valderas – International PRO conference 2018 – Copenhagen (PDF)

 Konference foto: Nanna

 Nanna Skovgaard, kontporchef i Sundheds- og ældreministeriet og styregruppeformand for det nationale ÅPRO-arbejde giver en status på det danske PRO-arbejde.
Se slide: Nanna Skovgaard – International PRO conference 2018 – Copenhagen (PDF)

 Konference foto: Panel

 Panel debat med de tre internationale oplægsholdere og Nanna Skovgaard fra Sundheds- og ældreministeriet. Mogens Hørder er som ordstyrer.